Reklatex

Geschiedenis

Waar een hobby toe kan leiden …

 

In 1984 startten Hannie en Ben Seuntjens vanuit hun privéwoning de onderneming Reklatex, wat staat voor “Reklame op en met textiel”.
Hannie en Ben waren letterlijk en figuurlijk van alle markten thuis. En het was ook in die “marktperiode” dat hun zonen Joost en Tom de liefde voor het vak kregen. Er kwam echter meer en meer vraag naar bedrukkingen, zodat ze besloten een geschikter pand te huren en diverse zeefdrukmachines te kopen.

 

In 1998 trekt het bedrijf naar industrieterrein “Achtse Barrier” op de Avignonlaan in Eindhoven. Prioriteit was en is nog steeds: zowel directie als personeel moeten op een aangename en efficiënte manier bij Reklatex kunnen functioneren.

 

Na 20 jaar is de onderneming overgegaan in Nicole en Joost Seuntjens.
Momenteel heeft Reklatex een productiecapaciteit van enkele duizenden stuks textiel per dag.

 

Wat echter niet is veranderd, is de mentaliteit binnen Reklatex: kwaliteit, service en persoonlijke aandacht.

De mensen

“Een team is een (klein) aantal mensen dat bij elkaar is gebracht, om één gemeenschappelijk doel te bereiken en dat het in grote lijnen eens is over de weg naar dit doel. Binnen een team is open communicatie belangrijk. [Wikipedia].

 

Bij Reklatex staat samenwerken centraal:
‘Twee weten meer dan één’ en ‘Samen sterk’
zijn bekende motto’s. Als het hectisch is in de drukkerij, zullen de collega’s van de borduurafdeling graag een handje toesteken en andersom zijn ook onze drukkers niet te beroerd om te helpen bij het borduren.

 

Elke vrijdag wordt er altijd in de kantine dan ook steevast geëvalueerd met een … glaasje frisje, biertje, wijntje
om de week af te sluiten.

Visie

Maatschappelijk- en milieuvriendelijk ondernemen is bij Reklatex een vanzelfsprekend onderdeel van het bedrijfsconcept geworden.

 

Wij willen onze klanten een totaalpakket aanbieden wat perfect op hun maat gesneden is. Voor elk budget gaan wij op zoek naar de meest geschikte oplossing. U kunt ook altijd voor advies bij ons terecht. Dat kan via e-mail of telefoon, maar u kunt ook een afspraak maken en/of een bezoek brengen aan onze showroom. Uiteindelijk gaat er niets boven een persoonlijke aanpak.

 

Bij Reklatex streven wij naar volledige klanttevredenheid en willen we graag dat een klant zich bij ons thuis voelt.

De fabriek

Zeefdruk

TEXTIEL

Voor het bedrukken van kleding, vlaggen of andere promotionele textiles en -artikelen bent u bij ons aan het juiste adres. Of het nu om 10 of 10.000 t-shirts, poloshirts, sweater, jassen etc. gaat.

 

Uw textiel wordt met hoogwaardige en milieuvriendelijke inkten bedrukt. Door de hetelucht-droogtunnel is het textiele drukwerk wasbestendig en blijft de print bovendien soepel. Onze 16-kleuren zeefdrukautomaat zorgt ervoor dat full-colour zeefdruk of kleurgescheiden drukwerk perfect op het textiel terecht komt. Zeefdruk van textiel is ons vak, en dat zie je!

GIFTS

Voor het bedrukken van koffiemokken, usb-sticks of andere promotionele gifts bent u bij ons aan het juiste adres. Of het nu om 10 of 10.000 t-vlaggen, paraplu’s, pennen etc. gaat.

 

Uw producten worden met hoogwaardige en milieuvriendelijke inkten bedrukt. Lichtecht en krasvast!

Zeefdruk-transfers

Wij drukken op een transparante PES film, die exacte plaatsing van de emblemen erg gemakkelijk maakt. Na 10-13 seconden op de transferpers wordt deze doorzichtige film snel verwijdert en is de opdruk onverwoestbaar. Ons product onderscheidt zich door zijn scherpe weergave van afbeelding / logo / tekst en kleur. Onze transferdruk voldoet aan de hoogste eisen qua wasbaarheid. Na het bedrukken op donkere stoffen zorgt de standaard kleurenbarriere dat lichte tinten niet van kleur veranderen. Er vindt geen doorbloeding van kleuren plaats. De grootste toegevoegde waarde vindt u echter in de snelle service, flexibiliteit en de scherpe prijs.

 

Wij produceren twee versies: de eerste transferdruk is te gebruiken op robuuste en stabiele textiel: zoals bijv. werkkleding of veiligheidskleding. De tweede versie is bedoeld om elastische en soepele weefsels te bedrukken: zoals bijv. sportkleding en clubkleding. Beiden kunnen op elke gewenste temperatuur gewassen worden.

Borduren

BORDUREN

Het is net even wat chiquer, het is 3-dimensionaal, het is wasbestendig en kleurvast. U kunt allerlei soorten kleding borduren, van badjassen en sporttassen tot T-shirts, winterwerkjassen of zelfs knuffelberen. U krijgt uw logo of slogan stijlvol uitgevoerd met hoogwaardige garens en bovendien op de beste textielsoorten. Het is zelfs mogelijk om grote oplages te personaliseren!

 

Lever het logo, de tekening of de slogan bij ons in en wij zetten het om naar een stekenpatroon. De computergestuurde borduurmachine borduurt snel, efficiënt en strak de afbeelding op het shirt, de jas of een ander promotieartikel van textiel. De afzonderlijke borduurmachines zijn opgesteld in een serie en worden aangestuurd door één centrale computer. Zo kunnen we tegelijkertijd wel 24 artikelen kleding borduren, in maar liefst 12 verschillende kleuren.

Transfers

Sublimatie-Transfers

Een sublimatietransfer is een vorm van inktvergassing in het textiel. De afbeelding van een tekst, logo of een combinatie van beide wordt met behulp van warmte, tijd en druk in de stof gezet. Het voordeel van een sublimatietransfer is dat de inktaf- druk kleurvast en niet voelbaar is en daarnaast een hoge mate van wasbaarheid heeft. Een full colour afdruk is uitsluitend mogelijk op witte polyester en diverse soorten nylon. Op licht gekleurde stoffen is alleen een zwarte sublimatietransfer mogelijk.

 

Eigenschappen
– hoge duurzaamheid
– uitvoering in het full colour proces – overstrijkbaar
– zeer soepel en rekbaar
– droogtrommelbestendig

 

Toepassingen
Voetbalshirts, wielrentenues, schaatskleding, zwemkleding, motorcrossshirts, ijshockeyshirts.

DTG Direct to garment printing

Een DTG printer is een inktjet-printer speciaal ontworpen om een full-color afbeelding direct op een t-shirt te printen!

 

De grote voordelen van DTG zijn:
– Je kunt 20 dezelfde T-shirts printen maar allemaal met een verschillende naam.
– Het is een heel erg snel proces!